Mesut (Karakter) – Şener Şen / Milyarder (1986)

Milyarder, 1986,Şener Şen, Münir Özkul, Tuluğ Çizgen, Müge Akyamaç,Adile Naşit,Sapanca tren istasyonu,Ertem Eğilmez,yılbaşı piyangosu,büyük ikramiye , Mesut,Sema,Ayten,Dombili,Halis Dombili ,Biletçi Mahmut Hoca,Boncuk Sultan,Öğretmen Murat,101 Dak.,Kartal Tibet,Ertem Eğilmez,Ümit Ünal,Türkiye,Türkçe,Nostalji,Sinema Filmi,1941, Arabesk, Aşık Oldum, Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, Av Mevsimi, Badi Ekrem, Banker Bilo, Baran, Çiçek Abbas, Çıplak Vatandaş, Çöpçüler Kralı, Davaro, Değirmen, Erkek Guzeli Sefil Bilo, Eşkiya, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor, Hababam Sınıfı Tatilde, Hababam Sınıfı Uyanıyor, Kibar Feyzo, Maho Ağa, Namuslu, Şabanoğlu Şaban, Şekerpare, Şener Şen, Süt Kardeşler, Tellioğlu Lütfü, Tosun Paşa,

Tren istasyonu amiri Mesut (Şener Şen) kendi halinde yaşarken yılbaşı için milli piyango bileti alır, bilete büyük ikramiye çıkınca Mesut’un bütün hayatı değişir.

Milyarder 1986 Türkiye yapımı Kartal Tibet’in yönettiği komedi dram sinema filmidir.

Continue reading

Münir Özkul Filmografi

Münir Özkul (15 Ağustos 1925, İstanbul – 5 Ocak 2018, İstanbul), Türk meddâh, tiyatro ve sinema oyuncusu.

Doğum Adı Mustafa Münir Özkul
Doğum Tarihi 15 Ağustos 1925
Doğum Yeri Bakırköy, İstanbul, Türkiye
Ölüm 5 Ocak 2018 (92 yaşında)
Diğer ad(lar)ı Kel Mahmut Hoca, Yaşar Usta
Meslek Sinema ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 1940-2003
Evlilik(ler) Suna Selen, Umman Özkul (e. 1986)
Çocuk(lar) Güner Özkul (d. 1966)
imdb nm0654805

Continue reading

Tatlı Dillim

Tatlı Dillim ,Ertem Eğilmez,1972 ,Tarık Akan,Ferit,Filiz Akın,Emine,Halit Akçatepe,Çoban,Metin Akpınar,Metin,Zeki Alasya, Antrenör,Hulusi Kentmen, Ferit'in Babası,Münir Özkul,Muhtar Hasan,Kemal Sunal,Basketbolcu,Cemil Can Bıçakçı,Basketbolcu,İstanbul,86 Dak.,Renkli,Türkiye,Türkçe,Yeşilçam

1 Kasım 1972 tarihinde vizyona giren yönetmenliğini ve yapımcılığını Ertem Eğilmez’in üstlendiği, senaryosunu Sadık Şendil’in yazdığı, başrollerini Tarık Akan ve Filiz Akın’ın paylaştığı Komedi filmidir.Ayrıca film Kemal Sunal’ın ilk sinema filmidir.

Filmin müzikleri Neşet Ertaş’a aittir. Filmin jenerik müziğini dinlemek için tıklayınız

Yönetmen Ertem Eğilmez
Senaryo Sadık Şendil
Yapımcı Nahit Ataman
Müzik Neşet Ertaş
Görüntü Yönetmeni Erdoğan Engin
Vizyona Giriş Tarihi 01 Kasım 1972
Süre 86 dk
Tür Duygusal, Komedi, Yeşilçam,
Özellikler Renkli
Ülke Türkiye
imdb tt0253791

Continue reading

Son Hıçkırık

Son Hıçkırık, 1971 ,Ertem Eğilmez,Kartal Tibet,Hülya Koçyiğit,Metin Serezli,Münir Özkul,Ahmet Turgutlu,Önder Somer,Güzin Özipek,Kerime Nadir,roman,yeşilçam,Son Hıçkırık, 1971 yılında Ertem Eğilmez’in yönettiği renkli Türk filmi. Filmin senaryosu Sadık Şendil tarafından kaleme alınmıştır. Başrollerini Hülya Koçyiğit, Kartal Tibet ve Metin Serezli’nin paylaştığı filmin yardımcı rollerinde de önemli karakter oyuncuları yer almıştır. Kerime Nadir’in 1955 tarihli Son Hıçkırık romanından uyarlanmıştır.

Son Hıçkırık filmi, hem kaynaklandığı aynı adlı 1955 tarihli Kerime Nadir romanından, hem devamı olduğu 1935 tarihli Hıçkırık romanından, hem de 1953 ve 1965 tarihli filmlerden oldukça farklıdır. Handan karakteri, Nalan karakterinin değil kız kardeşinin çocuğudur. Nalan, İlhami ile değil Kenan ile evlenmiştir.

Yönetmen Ertem Eğilmez
Yapımcı Nahit Ataman, Ertem Eğilmez
Senarist Sadık Şendil
Uyarlama Kerime Nadir’in Son Hıçkırık romanı
Müzik Metin Bükey
Görüntü yönetmeni Cahit Engin
Cinsi Sinema filmi
Türü Dram, Duygusal
Renk Renkli
Yapım yılı 1971
Çıkış tarih(ler)i 7 Aralık 1971
Süre 90 dk.
Ülke Türkiye
Dil Türkçe
Önceki film Hıçkırık (film, 1953) ve Hıçkırık (film, 1965)
imdb tt0296859

Continue reading

Kalbimin Efendisi

94 Dak.,35 mm, Renkli,Türkiye, 1970,Ediz Hun,Ferit,Hülya Koçyiğit,Alev,Süleyman Turan,Kemal,Münir Özkul,Amca Bey,Lale Belkıs,Suna,Güzin Özipek,Üvey Anne,Kalbimin Efendisi,Ertem Eğilmez,Sadık Şendil,Yerli Filim,Yeşilçam

Kalbimin Efendisi,Kardeşinin suçunu saklarken iftiraya kurban giden bir kadın ile
gerçeğin ortaya çıkmasıyla yıllar sonra yeniden bir araya geldiği kocasının öyküsünü anlatır.

Kalbimin Efendisi. Ertem Eğilmez´in Arzu
Film bünyesinde Hababam Sınıfı, Neşeli Günler, Mavi Boncukgibi komedi klasiklerinde sıklıkla işbirliği yaptığı unutulmaz senarist Sadık Şendil´in senaryosunu yazdığı bu film, hem merkezdeki yaralı aşk hem de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü´nü kazanan Lale Belkıs´ın alameti-i farikası “kötü kadın” rolündeki performansıyla Yeşilçam klasikleri arasında yer alıyor.

Continue reading