Şener Şen Filmografi

Şener Şen,1941,Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor,Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban, Tosun Paşa, Kibar Feyzo, Çöpçüler Kralı,Davaro,Banker Bilo,Arabesk,Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, Aşık Oldum,Av Mevsimi,Çıplak Vatandaş,Hababam Sınıfı Tatilde,Hababam Sınıfı Uyanıyor, Kibar Feyzo,Namuslu,Tosun Paşa,Şekerpare,Çiçek Abbas,Çıplak Vatandaş,Eşkıya,Değirmen, Çöpçüler Kralı,Erkek Guzeli Sefil Bilo,Baran,Maho Ağa,Tellioğlu Lütfü,Badi Ekrem,

26 Aralık 1941 tarihinde, o zamanlar marangozluk yapan ünlü oyuncu Ali Şen’in oğlu olarak Adana’da dünyaya geldi. Sanat hayatına İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarında sahneye çıkarak başladı. Babası gibi sinema sanatçısı olmak istemeyen Şener Şen, kendisini tiyatro oyunculuğuna adadı. Radyo tiyatrolarında da oynadı. Ancak tiyatrodan elde ettiği kazanç yetmediği için sinemaya girmek zorunda kaldı. Dublajdan tanıdığı yönetmenlere, “Figüran olarak beni de çağırın. Ama bir şartım var, yevmiyemi o gün alayım” der.

Sinemaya ilk adım attığı yıllarda figüranlık dahil her işi yaptı. Beş yıl boyunca – bazı filmlerde sadece dans etmek veya başrol oyuncusundan dayak yemek gibi-
küçük rolerde yer aldı. Kariyerinde dönüm noktası 1975 yılında Ertem Eğilmez’in filmi Hababam Sınıfı’ndaki ‘’Badi Ekrem’’ tiplemesi oldu. Aynı filmde İnek Şaban tiplemesi ile ün yapan Kemal Sunal ile iyi bir ikili oluşturdu ve o yıllarda büyük gişe hasılatı yapan Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban, Tosun Paşa, Kibar Feyzo, Çöpçüler Kralı ve Davaro gibi filmlerde oynadı.

Doğum 26 Aralık 1941 (77 yaşında)
Doğum Yeri Adana, Türkiye
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu, Öğretmen
Etkin yıllar 1967–günümüz
Evlilik(ler) Sermin Hürmeriç (e. 1989-97)

Continue reading

Münir Özkul Filmografi

Münir Özkul (15 Ağustos 1925, İstanbul – 5 Ocak 2018, İstanbul), Türk meddâh, tiyatro ve sinema oyuncusu.

Doğum Adı Mustafa Münir Özkul
Doğum Tarihi 15 Ağustos 1925
Doğum Yeri Bakırköy, İstanbul, Türkiye
Ölüm 5 Ocak 2018 (92 yaşında)
Diğer ad(lar)ı Kel Mahmut Hoca, Yaşar Usta
Meslek Sinema ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 1940-2003
Evlilik(ler) Suna Selen, Umman Özkul (e. 1986)
Çocuk(lar) Güner Özkul (d. 1966)
imdb nm0654805

Continue reading

Gül (Karakter) Hülya Koçyiğit – Katilin Kızı (1964)

Katilin Kızı,1964,Zafer Davutoglu,Osman Seden,Osman F. Seden,Fecri Ebcioğlu,Ayhan Işık,Parla Şenol,Oya,Hülya Koçyiğit,Gül,Kadir Savun,Yarımbardak Süleyman,Hulusi Kentmen,Hulusi Örmen,Şöför Ayhan,94 Dak.,Yeşilçam,Yerli Film,Nostalji,Siyah Beyaz,Türkiye,Türkçe,Karakter,1947,Üsküdar,Türk,Cemile,Tanrı Misafiri,Karılar Koğuşu,Diyet,Derman,Zehra,Dokuzuncu Hariciye Koğuşu,Nüzhet,Susuz Yaz,Bahar,Yeşilçam,Kalplerin Sultanı,
Ayten’in amcasının kızı, yetim bir çocuk olduğu için evlatlık olarak Amcam dediği Hulusi bey tarafından büyütülmüş Avrupa da tahsil görmüştür. Hulusi bey‘e minnet duymaktadır.

Ayhan ile Hulusi beyi barıştırmak isterken, nişanlısı Hilmi nin Ayhan‘ı komploya düşürmesine istemeden karışır. Ayhan‘a inanır ve kurtulması için uğraşır. Continue reading

Ayhan (Karakter) Ayhan Işık – Katilin Kızı (1964)

Katilin Kızı,1964,Zafer Davutoglu,Osman Seden,Osman F. Seden,Fecri Ebcioğlu,Ayhan Işık,Parla Şenol,Oya,Hülya Koçyiğit,Gül,Kadir Savun,Yarımbardak Süleyman,Hulusi Kentmen,Hulusi Örmen,Şöför Ayhan,94 Dak.,Yeşilçam,Yerli Film,Nostalji,Siyah Beyaz,Türkiye,Türkçe,Karakter,

Fabrikada işçi olarak çalışırken fabrika sahibinin kızın Ayten’i sever, evlenmek için babasından izin isterler fakat Servet avcısı suçlamalarına maruz kalır, evlenmelerine izin vermez, iki sevgili birlikte kaçarlar, Karısı doğum yaparken ölür, kızı Oya yı Yarım bardak Süleyman ile birlikte büyütürler bu arada fabrikatör Hulusi bey torununu almak için dava açmaktadır.
Gül‘ün yurtdışından gelmesi ile olaylar değişmeye başlar. Continue reading

Hulusi Örmen (Karakter) Hulusi Kentmen – Katilin Kızı (1964)

Katilin Kızı,1964,Zafer Davutoglu,Osman Seden,Osman F. Seden,Fecri Ebcioğlu,Ayhan Işık,Parla Şenol,Oya,Hülya Koçyiğit,Gül,Kadir Savun,Yarımbardak Süleyman,Hulusi Kentmen,Hulusi Örmen,Şöför Ayhan,94 Dak.,Yeşilçam,Yerli Film,Nostalji,Siyah Beyaz,Türkiye,Türkçe,Karakter,

Fabrikatör, kızı Ayten’in fabrika da çalışan Ayhan ile kaçarak evlenmesini hiç affetmez, onun için Ayhan bir servet avcısıdır.
Kızı doğum yaparken öldükten sonra torunu Oya’yı yanına almak için dava açar, fakat Gül‘ün gelmesi ile olaylar farklı gelişir. Continue reading

Katya (Karakter) / Olga Kurylenko – A Perfect Day

Olga Kurylenko,Benicio del Toro,Tim Robbins,Mélanie Thierry,A Perfect Day,Mükemmel Bir Gün, Fernando León de Aranoa,2015, İspanyol, Paula Farias,Dejarse Llover,İngilizce,Sırpça,İspanyolca,Fransızca,Boşnakça,Katya,Um Dia Perfeito,Перфектен ден,A Perfect Day: un jour comme un autre,A Perfect Day: un jour comme un autre,El pozo,Olga Kurylenko,Olga Kostyantynivna Kurylenko, Ольга Костянтинівна Куриленко,1979,L'Annulaire ,Le Porte-bonheur,The Serpent,Suspectes,Hitman,Max Payne,Tyranny,Quantum of Solace,Centurion,The Cross,There Be Dragons,Oblivion ,November Man ,The Water Diviner,The Water Diviner,Son Umut,A Perfect Day,Mükemmel Bir Gün,Katya,Vampire Academy,Magic City,Filmografi,
Katya (Karakter) / Olga KurylenkoA Perfect Day
Continue reading

Sophie (Karakter) / Mélanie Thierry – A Perfect Day

Mélanie Thierry,Olga Kurylenko,Benicio del Toro,Tim Robbins,Mélanie Thierry,A Perfect Day,Mükemmel Bir Gün, Fernando León de Aranoa,2015, İspanyol, Paula Farias,Dejarse Llover,İngilizce,Sırpça,İspanyolca,Fransızca,Boşnakça,Katya,Sophie,Um Dia Perfeito,Перфектен ден,A Perfect Day: un jour comme un autre,A Perfect Day: un jour comme un autre,El pozo,1981,The Legend of 1900,Charles II: The Power and The Passion,Louise de Kérouaille, Babylon A.D.,Aurora, A Perfect Day,Sophie,One for the Road,Magali,Le dernier pour la route,L'Autre Dumas,Charlotte Desrives,The Zero Theorem,Bainsley,
Sophie (Karakter) / Mélanie ThierryA Perfect Day
İnsani yardım kuruluşu çalışanı, ilk defa savaş bölgesinde görev yapıyor kuralları önemsemiyor insanların su ihtiyaçlarını gidermek için onlara yardım etmek birinci önceliği, yardım etmek için yalan söylemekten çekinmiyor, fakat bu durum yardım etmesine engel olmaya başlayınca kuralları da dikkate alması gerektiğini görüyor.
Continue reading

Olga Kurylenko Filmografi

Olga Kurylenko,Olga Kostyantynivna Kurylenko, Ольга Костянтинівна Куриленко,1979,L'Annulaire ,Le Porte-bonheur,The Serpent,Suspectes,Hitman,Max Payne,Tyranny,Quantum of Solace,Centurion,The Cross,There Be Dragons,Oblivion ,November Man ,The Water Diviner,The Water Diviner,Son Umut,A Perfect Day,Mükemmel Bir Gün,Katya,Vampire Academy,Magic City,Filmografi,

Olga Kostyantynivna Kurylenko (Ukraynaca: Ольга Костянтинівна Куриленко; d. 14 Kasım 1979, Berdyansk), Fransız vatandaşı model ve oyuncu. Ukrayna ve Beyaz Rusya kökenlidir. 13 yaşında eğitimi için Moskova’ya gittiğinde keşfedildi. Oyunculuk kariyerine 2005 yılında Fransa’da başladı.

Doğum Tarihi 14 Kasım 1979
Ülke Berdyansk, Ukrayna
Meslek Oyuncu, Film Müziği ,Yazar, Model
Etkin yıllar 2001-günümüz
Evlilik(ler) Cedric van Mol (2000–2004) -Damian Gabrielle (2006-2007)
wikipedia.org Olga Kurylenko
imdb nm1385871

Continue reading

Mélanie Thierry Filmografi

1981,The Legend of 1900,Charles II: The Power and The Passion,Louise de Kérouaille, Babylon A.D.,Aurora,

Mélanie Thierry (d. 17 Temmuz 1981; Saint-Germain-en-Laye, Yvelines-Fransa ), kariyerine Fransa’da bir model olarak başladı, sonra oyunculuk yaptı.2009 yılı Fransız yapımı ‘Le Dernier pour la route / One for the Road’ filmindeki ‘Magali’ rolü ile En Çok Umut Vadeden Kadın Oyuncu César Ödülü’nü kazanmıştır.

Doğum 17 Temmuz 1981
Doğum Yeri Saint-Germain-en-Laye, Fransa
Meslek Oyuncu, Model, Film Yönetmeni, Senarist,
Aktif Yıllar 1996-günümüz

Continue reading